Rie Satoh’s Language Blog in 茅ヶ崎・湘南

Hello! 英語・語学のこと、さまざまなtopicを綴っております♩

Sweet time comes around.

*late autumn roses with thick gorgeous colour

 

Hello and good morning.

Evenings come early in these chilly days, and I hope that you are staying warm and fluffy towards the real winter. 🐻

夜が来るのが早くなり、冬本番まで温かく過ごしてゆきたいものですね。 ご体調には留意ください🌿

 

As the temperature has got low, I made gateau-au-chocolat the other day, using the butter which is actually more handleable within the cold air.  

It tasted really nice!

気温も下がってきたのでバターが扱いやすくなり、先日久しぶりにガトーショコラを作りました。 しっとり美味にできて、大満足。🍫

 

 

Looking back, I started making sweets and cakes about ten years ago, when my children were small.

At the time I was a little worried about my third son's growth as mum, and I felt like wanting to do something new that I could devote myself in.  Kids had happy hour at any time.

思い起こせば、私がお菓子を作り始めたのは十年程前で、子どもたちがまだ小さかった頃。 当時子育てで少し悩んでましたが、何か新しいことを始めたいと思い、お菓子作りにハマリました。🌸 手作りおやつのkids, かわいかったなあ。

 

I suppose that I made more than hundred sweets since then, and it's sort of good way sometimes whether to kill the time or being creative yourself.  In any way in the end, warm flavoured cakes come out of that oven, spreading its smell to the corners of kitchen.

それ以降、100以上のお菓子レシピに挑戦し(*結局よく作るのはシンプルな焼き菓子だけれど)、お菓子を作るのは時に暇つぶし/リフレッシュ、またクリエイティブになれるのが好きですね。 オーブンからキッチンを満たす匂いもたまりません。

 

 

For foods, it happens that people have a few dislikes, but sweets seem to be accepted more widely in the old days as well as at present. 🍭  And they certainly make us happy and content. 

食べ物に関しては、往々人は好ききらいがあったりもしますが、お菓子って大抵の人は好きで・笑顔になれる。 それは今も昔も変わらないのかなと。 ほおばると幸せ時間が広がってゆきます。